Renovated Gallery House features a wall display of art and ceramics

House-renovated-by-Neil-Dusheiko

Architect Neil Dusheiko has recently renovated the Gallery House in Stoke Newington, London for his father-in-law.  The biggest change in the house is the new kitchen, which extends over the old side alley. Moreover, an array of skylights extends across this extra space, along with a wall storage that’s built from oak. This wall display is designed for displaying ceramics, glassware, and framed pictures.

Dusheiko’s wife wanted her father to be close to their home, so they found this minimalist home in the road parallel to their home in North London. Keeping his father-in-law’s preferences in mind, the talented architect has created a light-filled, airy home for comfortable living.

House-renovated-by-Neil-Dusheiko

Old house renovated into a spacious dwelling

This space opens out to the garden area and has a glazed rear wall to bring in more light. Even the terracotta floor tiles extend out past the glazing to link the room with the garden. Other striking details in this area include a wooden kitchen island that is punctured with circular holes for storing wine. For storage, there are gray-toned kitchen cabinets and a wooden window seat has been dotted with cushions for relaxing comfortably.

The oak cabinets and shelves extend up to the living room and are also present in bedrooms for giving open-plan layout to the living space. There is also a renovated loft that serves as the fourth bedroom and comes complete with patterned rugs and red-walled interior.

This contemporary house shows how an old building can be transformed into a modern day dwelling. Check out the images below to see different areas of the Gallery House.

House-renovated-by-Neil-Dusheiko

The living space extends to the garden area

House-renovated-by-Neil-Dusheiko

Open-plan layout

House-renovated-by-Neil-Dusheiko

Wooden kitchen island

House-renovated-by-Neil-Dusheiko

Oak wood wall storage for ceramics and artwork

House-renovated-by-Neil-Dusheiko

Bedroom with patterned rugs and red-walled interior

House-renovated-by-Neil-Dusheiko

Renovated bathroom

House-renovated-by-Neil-Dusheiko

An unattached counter which can be access from all sides

House-renovated-by-Neil-Dusheiko

Gallery House in Stoke Newington, London

Via: Dezeen

Comments

Monika Thakur

Monika is a young blogger, who likes sharing her opinion about trending consumer products and gadgets. When she is not educating readers with her writings, she’s most likely educating herself by reading her favorite stuff. She also has love for creativity and music.

Related Stories...